Riikka

HEI!

Olen kirjailija-kuvataiteilija sekä taideterapian ohjaaja Riikka Lauanne. Elämääni rikastuttavat eläimet, meditaatio, puutarhanhoito sekä kaikenlainen luovuus ja käsillä tekeminen. Luomuksiani inspiroi kauneus sekä henkinen kasvu.

Olen intohimoinen itsetuntemuksen oppilas. Pyrin elämään tässä hetkessä, avoimena kokemuksilleni. Rakastan värejä, kukkia ja lintuja, itseilmaisun eri muotoja, jalokiviä, sadetta, kynttilöitä, tunnelmia ja tähtitaivaita. Rakastan mystiikkaa ja löydän sitä monista paikoista. Elämä on hyvin taianomaista. Olemme värähtelyä. Tunteemme on värähtelyä. Värit on värähtelyä. Kaikella on merkityksensä ja yhteytensä.

Sana Atlantinlootus juontuu tietoisuuden kukkana pidettävään lootukseen, joka buddhalaisuudessa viittaa myös naiseen. Tällä kertaa lootus ei kasva rauhassa omassa pienessä lammessaan vaan suuren Atlantin rannoilla auringon ja tuulten armoilla. Näissä olosuhteissa kaikki turha karisee ja vain oleellinen jää jäljelle. Syntyy uusi lajike: samaan aikaan herkkä ja voimakas.

Kirjailijana minua vetää puoleeni edukatiivinen lastenkirjallisuus sekä voimaannuttava runous. Vauvasta vaariin haluan kertoa saman viestin: Olet hyvä ja arvokas. Älä tyydy vähempään!

Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi sivuilleni! Toivon, että löydät täältä jotain itsellesi.

 

riikka

 

Pääset tutustumaan runoihini täällä.

Julkaistut teokset:.

riikka-raiteillaan
Kuvaa klikkaamalla verkkokaupaani

(Saatavilla myös mm. Adlibriksesta.)

RAITEILLAAN

Sinusta peilaan itseäni
Sinulle voin olla etelä tai pohjoinen
Kova tai pehmeä
Ja tietenkin haluan olla pehmeä paketti
Pehmis ilman pahvinmakuista tötteröä
Pyhimys ilman pimeää puolta
Vain sinun ansiostasi
Saan kokea ihmisyyden erheet

.

Elämä on matka. Se edellyttää irtipäästämistä menneestä ja rohkeutta kohdata uusi, tuntematon. Raiteillaan on kirjailija Riikka Lauanteen ensimmäinen jakamaton runokokoelma. Elämän matka alkuineen ja loppuineen on katkeamaton virta hetkittäisiä kokemuksia. Runoissaan Lauanne tarttuu näihin maisemiin ja hengittää niitä niin syvään, että hetkeksi muu katoaa. Nimensä mukaisesti Raiteillaan henkii positiiviista, voimaannuttavaa tunnelmaa; jonkinlaista taitekohtaa, jonkin löytymistä ja uutta alkua. Pienet oivallukset, vakavuus ja kepeys vuorottelevat luontevasti kirjan sivuilla. Juuri näistä aineksista koostuu itse elämä. (2017, Mediapinta Oy)

.

riikka-vova

Vovan saat tilattua Adlibriksesta täältä.

VOVA
.

Vova on pieni Antarktiksella asuva pingviininpoikanen. Vovaa kiusataan, eikä elämä ole helppoa. Kun mitta vihdoin täyttyy, päättää Vova ottaa räpylät alleen. Samalla pyörähtää liikkeelle hänen elämänsä seikkailu. Mikä on tuo satumainen viidakko keskellä loputtomia lumikenttiä? Uusien ystävien opastaessa Vovaa eteenpäin polullaan saavat asiat uuden ulottuvuuden. Löytääkö Vova takaisin kotiin? Ja ennen kaikkea: onko hän valmis palaamaan?

Vova on sympaattinen kertomus kiusaamisen voittamisesta, rohkeudesta ja siitä kuinka kaikki on mahdollista.

Kirjan toinen, vuonna 2017 uusittu painos.

 

 

riikka-siivet
Kuvaa klikkaamalla verkkokauppaani

SIIVET

Riikka Lauanteen ja Hannu Uhlgrenin jaettu runokokoelma. Jin & Jang, mies ja nainen, tulkitsevat kumpikin omalla otteellaan kutakin aihetta. Tilapäisesti loppu.

.

riikka

KUUTAMOLLA

Riikka Lauanteen ja Hannu Uhlgrenin jaettu esikoisrunokokoelma, (2014, Kustannuskynnys). Loppu.