Elämänmuutos samantien ja pysyvästi – 3 ratkaisevaa askelta

elämänmuutos kukat

Tänään koen vahvaa muutoksen tunnetta. Sellaista, joka on tekeytynyt jo pitkään ja voi hetkenä minä hyvänsä muuttua todeksi. Astua voimaan. Kyseessä ei ole vain yksi elämänmuutos, vaan monia toisiaan tukevia sellaisia.

Mitä elämänmuutos sitten vaatii? Mielessäni on kolme ratkaisevaa asiaa, joiden toteutuessa muutosta ei voi estää juuri mikään:

1. Tunnista itsessäsi osa, joka ei halua muuttua

Muutoksella menetämme aina jotain vanhaa. Vaikka tuo vanha näyttäisi päällepäin suorastaan kamalalta, se on silti palvellut jotain osaa meissä. Suojannut ja turvannut. Kenties tarjonnut sääliä, huomiota tai rakkautta. Seuraa, rahaa. Tarjonnut tien itsemme ilmaisuun muiden teiden ollessa tukossa? Kuulostelemalla sisintämme voimme saada vihiä tuosta osasta itsessämme.

Ollakseen varma halustaan muuttua täytyy tietää sisällä vaikuttavat erilaiset impulssit ja motivaattorit. Muutos on sitä, kun ymmärrämme, miksi emme ole tähän mennessä halunneet, osanneet tai uskaltaneet muuttua ja valitsemme nyt tehdä toisin.

2. Elämänmuutos testaa sinua: Tee päätös yhä uudestaan

Päätöksessä on voimaa. Toisaalta varmasti niin moni meistä aloittaa uutena vuonna karkki- tai muun lakon ihan tosissaan päättäneenä, mutta sitten matkan varrella jotain tapahtuu. Päätöksen kumoaa toinen päätös. Tuo huomaamaton pirulainen!

Kun haluamme todella muutosta, meidän täytyy päättää alkuperäisen asian puolesta yhä uudestaan. Sitä tullaan nimittäin testaamaan.

Saman asian kääntöpuolena on, ettei meidän kannata muuttaa jotain huvikseen, ilman kunnollista tai omaa motivaatiota. Se ei kanna. (Ja toisaalta, miksi antaa itselle lupaus, jota ei sitten pidäkään.) Mutta kun jotain todella haluat, silloin se on sinua varten. Ole valmis sanomaan muutokselle tahdon silloinkin, kun räntää sataa niskaan. (Ei niitä myräköitä jatku ikuisesti, mutta kyllä niitä tulee. Se on pelin henki, tulikoe. Jokaisen menestyksen liepeillä on sellainen.)

3. Työ, työ ja työ

Oletko valmis näkemään vaivaa? Jos tiedät, että olet aiemmin vältellyt muutosta syystä x ja olet nyt valmis valitsemaan sen vaikeallakin hetkellä, työnteko ratkaisee loput.

Se saattaa kuulostaa itsestänselvältä, muttei ole: Moni meistä välttelee huomaamattaan miltei kaikenlaista työtä ja vaivannäköä. Ajelehdimme mielummin lautalla keskellä ei mitään “tilanteen uhreina” kuin päätämme määränpään ja alamme kauhoa… miljoona kauhallista – tai juuri sen verran kuin se vaatii.

Riippuu muutoksesta, mutta työtä voi olla mm. korvaavien tapojen keksiminen, opettelu ja esittely muille. (En enää juo alkoholia, katsokaa ihmiset, tässä kivennäisvesi 😄 Ei häpeillen ja piilotellen, vaan terveellä itsensä rakastamisen ylpeydellä! ) Työtä voi olla itsestä huolehtiminen niin, ettei vanha tapa paina päälle vahingossa, kun energiat on loppu. Työtä voi olla motivaation vahvistaminen tutkien asiasta löytyvää kirjallisuutta tai selaillen netissä inspiroivia menestystarinoita.

elämänmuutos lootus

Työtä on myös itsen kuuntelu, jotta muutos jatkuisi syvemmälle ja juurtuisi osaksi ihmistä. Työtä on puhuminen silloin, kun pelottaa. Rohkeus kun haluaisi vetäytyä. (Ja mahdollisesti myös negatiivisen (kateellisen) palautteen vastaanottaminen, tosin suosittelen pitämään sen hyvin lyhyenä hetkenä, palaamaan äkkiä omaan muutoskuplaan ja pysymään siellä! 😉 )

Elämänmuutos vaatii fokusta = voimaa

Ajatus on energiaa, ja mitä enemmän ajatusta ja aikaamme suomme muutokselle, sen varmempaa muutos on. Kun keskitymme siihen paljon, sen on jo lähes pakko toteutua. Loput on universumin käsissä.

Olkoon siis onni matkassasi ja tähdet oikeilla kohdilllaan, jotta onnistut kaikessa siinä, mitä sydämesi halajaa. Joko tiedät, mitä se on? 🙂

riikka

Joko seuraat minua somessa? Jaan Instagramissa elämääni eksoottisella paratiisisaarella mangopuita kasvatellen. Facebookissa julkaisen lyhyempiä blogimaisia pohdintoja sekä uunituoreet postaukseni. Tervetuloa seuraamaan! ❤️

Tykkää tai jaa: