Maskuliinienergia vapautti minut liikkumaan ja toimimaan

maskuliinienergia

On aika lopettaa puheet “toksisesta maskuliinisuudesta”. (Tämäkin viisas ajatus tuli mieheltäni, Jannelta.) Maskuliinienergia on puolet kaikesta. Kaikesta. Lupasin jo vuosi sitten kirjoittaa aiheesta, joten tässä on hieman kestänyt…

Maskuliinienergia on:

 • Aktiivista
 • Aikaansaavaa
 • Ei jäädä tuleen makaamaan
 • Rohkeutta
 • Itsenäisyyttä
 • Perheen pää – jokaisen tulisi olla oman elämänsä “pää”.
 • Ristiriidat avaavaa

Feminiinienergia on:

 • Sallivaa
 • Soljuvaa
 • Sopeutuvaa
 • Tuntevaa, empaattista
 • Olemassaolevaa vaalivaa ja säilyttävää
 • Perheen huolehtija – hyvä ominaisuus, kun kohdistuu ihmiseen itseensä eikä vain muihin.
 • Ristiriidat tukahduttavaa

Maskuliinienergia on parantavaa siinä missä feminiinienergiakin

Riippuu ihmisestä itsestään, kumpaa hän tarvitsee lisää saavuttaakseen balanssin. Tästä huolimatta törmään turhan usein siihen, kuinka puhutaan vain parantavasta feminiinisestä energiasta ja lähestulkoon parjataan toista tärkeää puolta.

Myönnän. On totta, että elämme melko suorituskeskeisessä maailmassa. Feminiiniset aspektit kuten myötätuntoisuus ja herkkyyden salliminen parantavat ihmisten eloa ja oloa varmasti keskimäärin kaikkein eniten. On kuitenkin valtavasti tuntevia ja herkkiä ihmisiä, joille kukaan ei kerro, että seuraava askel onnellisuutta kohti on muuttua aktiiviseksi elämänsä suhteen. Ottaa radikaali ryhtiliike. Löytää oma päätöksiä tekevä maskuliininen voima.

Kun meillä on ongelma, voimme tuoda sen keskusteluihin, voivotella ja tuntea kaikki sen nostattamat tunteiden skaalat. Tämä on yksi tie ratkaisuun: feminiininen tie. Käydä läpi tilanne ja hyväksyä.

Maskuliininen tie on se, että todella muutamme jotain. Jos politiikka mielestäsi ontuu pahasti, pyrit kansanedustajaksi ja korjaat tilanteen. (Ääriesimerkkinä.) Kun läheinen rakas ihmissuhde tökkii, et hyväksy sitä tai “ajaudu” eroon. Raahaat teidät terapiaan tai metsäretkelle ja pakotat keskustelun auki.

maskuliinienergia
Joskus asioiden avaaminen vaatii jopa sotaisaa voimaa ja rohkeutta.

Ajatellaanpa tilannetta, jossa ihminen ei uskalla laulaa karaokessa, vaikka haluaisi uskaltaa.

Tämä on dilemma, johon on olemassa kaksi aivan yhtä hyvää ratkaisua. Ensimmäinen on feminiininen. Se sanoo: “Hyväksyn sinut tuollaisenaan. Miksi sinun tarvitsisi uskaltaa? Katsotaan ensi kerralla uudestaan.”

Toinen on maskuliininen. Se sanoo: “Tiedän mihin pystyt. On liian helppoa luovuttaa. Suurin rakkaus on rajojen ylittämistä itsen vuoksi. Älä anna pelon sanella elämääsi.”

Kumpikin ratkaisu kuulostaa ihanalta. Molemmat omalla tavallaan. Ei ole yhtä oikeaa, ei parempaa. Mutta jos kuvittelemme, että hyvinvoinnin kasvu vaatii ainoastaan feminiinisen puolen laajenemista, se ei välttämättä ole aina totta.

Maskuliinienergia avasi uuden tason

Itselleni tyypillisenä mukavana ja sopeutuvaisena naisena juuri maskuliinienergian integroiminen on avannut elämääni uuden antoisan tason. Kun opin laittamaan rajojani ja tulin itsenäisemmäksi, energiaa alkoi virrata kehooni lisää! Jaksoin enemmän. Niin paljon enemmän.

Oliko tämä energia sellaista, joka olisi aina voinut olla? Uskon, että kyllä. Olin työntänyt sen pois, estänyt sen kulun kauttani, sillä joskus elämäntilanteeni oli vaatinut joustamista ja sopeutuvuutta. Olin valinnut yltiöfeminiinisen tien ja vahingossa jäänyt sille. Luovin, sopeuduin ja muokkauduin.

Kukaan ei tähän pakottanut, se oli vain jäänyt tavaksi. Ja tärkeimpänä asiana, jonka haluan mainita: Pelkäsin astua suuriin saappaisiin. Pelkäsin olla perheeni pää, ottaa vastuun kaikista valinnoistani. Pelkäsin olla outo, erilainen tai itsekäs – toisin sanottuna todellinen.

Välttelin pakollisia konflikteja. Olin sovun lähettiläs, ja vasta nyt näen, ettei se ollut ainoastaan pyhää. Ei, se oli mukavaa ja helppoa.

Silti pehmeyttä tarvitaan

Maskuliinienergia voi olla liiallista. Kovaa, kilpailevaa ja kylmää. Onneksi siitä ei ole pelkoa, että pehmeys, hyväksyntä ja sallivuus katoaisivat sisältäni. Mysteeri onkin kokemukseni siitä, kuin sisälläni ei olisi laajentunut vain toinen puoli, vaan molemmat. En tiedä, kuinka se on mahdollista, jos ajatellaan, että nämä kaksi puolta, jin ja jang, kattavat kaiken, mitä on. Ilmeisesti kyse on ennemminkin kasvaneesta itseni vaalimisesta käyttäen apuna kumpaakin puolta silloin, kun niitä tarvitaan.

Sallivuutta silloin, kun ei jaksa. Puskemista oikeassa paikassa. Sopivassa suhteessa tyytymistä ja tavoittelua. Jotta elämä olisi myös tänään.

Maskuliinienergia vapautti minut liikkumaan ja toimimaan. En ole mikään kone, mutta piha- ja kotihommiin riittää nykyisin virtaa paremmin. Riittävin tauoin vaikka aamusta iltaan. Siis normaalisti, kuten toivoa sopii! Ennen ei riittänyt. Töitäkin jaksan tehdä paremmin. Vuonna 2018 juoksin enemmän kuin koskaan ennen. Motiivini on kuitenkin hiipunut, ja nyt vannon enemmän hyötyliikunnan nimiin + kävelyihin perheen kesken + lankutukseen, jota suosittelen kaikille. 😉

Totta kai tulen juoksemaankin, mutten odota tai vaadi sitä itseltäni. Koen, että lenkkeily paransi minua paljon, ja nyt jatkan paranemista entistä laajemmin asein. (Joista tulen todennäköisesti kirjoittamaan täällä, joten pysy kuulolla!)

maskuliinienergia
Kuvaelma ihmisestä, jonka läpi virtaa kaikki mahdollinen.

Muutos on sisäinen

Jos olet luonteeltasi hieman surumielinen ja haaveiluun taipuvainen sekä tykkäät syödä sohvalla suklaata, on todennäköistä, että feminiinipuolesi on vallalla. Jos olet luova ja idearikas, mutta toteutus tökkii, kyse voi olla samasta asiasta. Ratkaisu voi olla toimeen tarttuminen, mutta mikäli ihmisen sisällä on hyvin feminiiniset energiat, voi tapojen muuttaminen pysyvästi olla hyvin raskasta ellei jopa mahdotonta. Ulkoinen elämä on kuin heijastus sisäisestä.

Kun sisimpään saapuu maskuliinista voimaa, samat asiat voivat yhtäkkiä tuntua helpommilta ja kevyemmiltä. Liikkumaan lähdönkään ei silloin tarvitse olla suuri päätös. Se voi olla helppoa ja mukavaa.

Maskuliinista energiaa voi havitella tarkastelemalla itsessä siihen liittyviä asioita kuten rohkeus, itsenäisyys, sisäinen voima & johtajuus sekä ristiriitoihin tarttuminen. Millä tolalla ne ovat?

Uskoit sitten energioihin tai et, on selvää, että meissä kaikissa on erilaisia puolia

Kenenkään ei tule alistua sellaiselle ajatukselle, että tällainen vain olen enkä voi muuttua. Jokainen voi. Ja itse asiassa jokaisen luonnollinen tila on se, jossa kaikki energiat (tai puolet) virtaavat vapaasti itsen lävitse. Miehellä myös herkkyys ja naisella myös voima. Enkelillä myös paholainen ja nunnalla stay up-sukat.

Sillä mikään ei ole kauniimpaa kuin balansoitu ihminen. Sitä kohti!

riikka

Uusin maalaukseni Bright nyt verkkokaupassa!

Bright viestittää kirkkaudesta ja elämän värien räiskähtelevyydestä niiden luodessa silti harmonisen kokonaisuuden. Näetkö myös salaisen vedenalaisen maailman? Taidejuliste 60x40cm 30€ Klikkaa tästä Pieni Taidetehdas- verkkokauppaan.

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Elämän juhliminen, kaikki ne päivät jotka unohdettiin

Kun kumppani ei täytä toiveitasi, kysy itseltäsi seuraavat asiat:

Tykkää tai jaa: