Positiivinen psykologia vyöryy ja muuttaa maailman

positiivinen psykologia meditoija

Lähden huomenna Englantiin. Tulen opiskelemaan ohjelmassa: Master of Science in Applied Positive Psychology. Vaikka ohjelma vaatii hieman matkustamista ja paljon töitä, minun on tehtävä se. Tämä ohjelma on kuin minua varten! Henkisen polkuni sekä taideterapiaopintojeni myötä kiinnostukseni psykologiaan on kasvanut. En kuitenkaan ole ollut houkuttunut kliinisestä psykologiasta, kaipasin jotain enemmän minun näköistäni. Uskomatonta mutta totta: maailmankaikkeus järjesti asian! Positiivinen psykologia on uusi suuntaus ja äärimmäisen kiinnostava sellainen. Löysin, pyrin ja pääsin. Se kuulostaa nyt helpolta, mutta jokainen vaihe vaati veronsa.

Mikä ihmeen positiivinen psykologia?

Positiivinen psykologia on hyvinvointitiedettä. Ei mitään mututuntumaa, vaan tiedettä. Lähes mitä tahansa asiaa voidaan tutkia tieteellisin keinoin, joten miksei hyvinvointia. Positiivisuuden merkitystä, mindfullnessia, itsetuntemusta ja niin edelleen. Positiivinen psykologia käsittelee tutkittua tietoa hyvinvoinnista, jota on olemassa jo valtavasti.

Hyvinvointi ei ole pelkkää ruokaa, lepoa ja jumppaa. Itseasiassa ihmisellä voi olla kaikki ruokaympyrät, pyramidit, excelit ja sykemittarit viimeisen päälle viritetty, ja silti häneltä voi puuttua hyvinvointi. Tämä on jokseenkin myös oma kokemukseni, vaikken olekaan sellainen persoona, joka vie asiat äärimmäisyyksiin. Olen kuitenkin vuosikausia etsinyt sisältäni puuttuvaa hyvinvointia ulkoisista asioista. (Se jos mikä on erittäin tavallista ja ymmärrettävää.)

Positiivinen psykologia on kuin silta.

Koska minulla on jo paljon ajatuksia ja näkemyksiä hyvinvoinnista, kasvatan mielelläni hieman lihaa luiden ympärille tieteen avustuksella. Mielipiteestä faktaksi. Irtonaisesta strukturoiduksi. Tavoitteeni on kerryttää riittävästi tietotaitoa voidakseni auttaa ihmisiä tulevassa työssäni. Kun ihminen tulee luokseni, hänen ei tarvitse uskoa mihinkään. Haluan kyetä tarjoamaan jokaiselle jotain käyttäen hyväksi omaa kokemuspohjaani, tietoani + intuitiotani.

Positiivisen psykologian kysyntä on kasvussa koko maailmassa

Olemme nousseet uudelle tasolle, jossa kohtaamme elämää uudella tavalla. Enää onnellisen elämän mittariksi ei riitä leipä pöydässä, jälkikasvu tai terveyskään. Kaipaamme voida hyvin ytimessä asti.

Hekin, jotka tavoittelevat onnea pelkän maallisen menestyksen kautta, kohtaavat ennemmin tai myöhemmin saman tarpeen. Samoin kuin he, jotka kieltävät maallisuutensa ja pinnallisuutensa. Sillä hyvinvointi on niin paljon muuta kuin haaliminen tai haalimattomuus. Tällaiset asiat tapahtuvat ihmisen ulkopuolella, kun taas hyvinvointi on tunnetta ihmisen sisällä. Traumojen ja uskomusten selvittämistä. Vapautuneisuutta. Itsen hyväksymistä myös epätäydellisenä. Hetkessä elämistä ja aitoutta.

positiivinen psykologia vuoristomaisema

Uuden ajan ihminen joutuu pysähtymään. Hän ei voi jatkaa laput silmillä saman vanhan suorittamista. Hän kyseenalaistaa.

Uuden ajan ihminen haluaa ymmärtää itseään ja löytää sisäiset voimavaransa.

Toivon, että positiivinen psykologia opettaa minulle paljon uutta. (Ainakin hyvinvoinnin neurotiede tulee olemaan itselleni erittäin uusi ja mielenkiintoinen alue.) Jotain sellaista, josta en vielä tiedä, mutta josta voin vuoden päästä kirjoittaa. Älä silti huoli, blogi jatkuu opiskelujen ohella totta kai! 🙂

Hyvää viikonloppua toivottaen ja Cambridgen Anglia Ruskin-yliopistoon singahtaen,

riikka

Tykkäämällä Atlantinlootuksen FB-sivusta pääset seuraamaan uusimpia kuulumisia.

Sinua saattaa myös kiinnostaa kirjoitukseni:

Ihminen, jota vihaan kaikkein eniten

Maskuliinienergia vapautti minut liikkumaan ja toimimaan

Tykkää tai jaa: