Unelmaelämä ei odota: nyt tai ei milloinkaan

unelmaelämä, ranta Buenavista del Norte

Aivan viime aikoina olen havahtunut ajatukseen: Unelmaelämä ei odota. Se on otettava omiin käsiin jo tänään. Kuitenkin unelmaelämän ja oman elämän väliin kiilaa helposti erilaisia asioita. Niiden nimet ovat Mutta, Jos ja Sitten kun. Karua tai ei, mitään muuta estettä elää omaa unelmaelämää tästä pisteestä eteenpäin ei ole. Ei yhtäkään!

Ymmärtääksemme siis paremmin näitä pikku pirulaisia, ne esittäytyvät nyt ja kertovat agendansa:

Mutta

Olen muka-ystävä. Myönnän ensin, mikä on hyvää, mutta päätän lauseen kertomalla, mikä kuitenkin on pielessä. Tällä tavoin mitätöin lauseen alun. Olisi kivaa alkaa vuoristokiipeillä, mutta… Haluaisin opiskella, mutta… Se olisi mahtavaa, mutta…

Mottoni: Ei nyt sentään liikaa lähdetä keulimaan!

Pahin viholliseni: Ja-sana. Se voi riistää paikkani ja muuttaa lauseen merkitystä niin, että hyvä on hyvää, vaikka sen jälkeen tulisi mitä. Olen onnellinen JA kirjoitukseni on myöhässä. Haluan vuoristokiipeillä JA minua pelottaa. Se olisi mahtavaa JA en tiedä osaanko. Eihän se nyt niin voi pyöriä!

Jos

Nimeni on Jos. Olen analyyttinen matemaatikko. Unelmaelämä on mahdollista, mikäli jana X leikkaa Y:n pisteessä Ö kello 17.00 eikä yhtään ennen tai jälkeen. Onnellisuus huonommissa olosuhteissa tai toisissa janan leikkuukohdissa ei voi käydä toteen. Tuloksena on yhtä suuri kuin epätosi, mikä voidaan vahvistaa käänteisellä laskutoiminnolla.

Mottoni: Tyhmäkin osaa laskea, miten päin elämän palikat ovat.

Pahin viholliseni: Mielen vapaus. Vihaan abstrakteja maalauksia ja ilman riittävän isoa syytä hymyileviä ihmisiä. Kun oma tahto ei toteudu, en usko että kukaan voi oppia siitä, löytää siitä jotain hyvää saati uudelleenohjautua entistä paremmille urille. Sen on oltava huijausta, ei ihminen voi muuttua!

unelmaelämä

Sitten kun

Hei, taidat ehkä tunnistaa minut. Toista perässäni: Sitten kun olen rikas, olen onnellinen. Kehitin tuon lauseen sinua varten! Ajan etuasi väsymättä ja aivan ilmaiseksi! Katsos, unelmaelämää ei ole tämä elämä, jota nyt elät, vaan se elämä, joka tulee sitten joskus. Sitten kun valmistun… Sitten kun olen hoikempi… Sitten kun minusta tulee isovanhempi… Sitten kun olen jo haudass.. tarkoitan tietenkin laivassa, Karibianristeilyllä!

Mottoni: Unelmaelämä siintää kaukana tulevaisuudessa!

Pahin viholliseni: Ihmiset, jotka tarttuvat unelmiinsa. Ihmiset, jotka eivät lykkää aloitusta huomiseen. Ihmiset, jotka iloitsevat polusta, tekevät tietoisia valintoja ja kokevat jo elävänsä unelmaansa. Silloin minä muutun tarpeettomaksi. Koeta ymmärtää, että muutos kannattaa ajoittaa aikaan jolloin kaikki palaset on valmiina paikoillaan eikä mikään osa enää vastustele. Odota siis vielä muutama vuosi ja katsotaan sitten uudestaan.

Mukavat kaverukset, eikö vain?

Jokaisella nämä kolme veijaria, Mutta, Jos ja Sitten kun, ovat omanlaisensa. Yksi yhdistävä tekijä niillä kuitenkin on: ne pyrkivät olemaan mahdollisimman uskottavia. Tärkeää onkin, että opimme tunnistamaan niiden äänen ja vertaamaan niitä vapaasti omaan tahtoomme. Toisinaan pelko on järjen ääni, toisinaan järjetön ääni. On tärkeää voida tunnistaa ero näiden välillä. Pelko pyrkii näyttäytymään aina järjen äänenä. Vain me itse voimme tunnistaa sen sittenkin joksikin muuksi, kuten ylikierroksilla käyväksi hälytysjärjestelmäksi, josta on pelkkää haittaa.

Koska unelmaelämä ei odota, haluan elää sitä nyt

Käytän enemmän kauniita vaatteita, joita kaapistani löytyy, kuten mekkoja. Mikään ei estä lähtemästä rautakauppaan juhlamekossa. Käyt samalla kahvilla ja siitä tulikin RETKI. Jokainen päivä voi olla uusi ja yllättävä, mikäli vaan haluamme. Oman mielen lukkiutuneisuus ja arkisuus on se, mikä tekee elämästä arkista ja muuttumatonta.

Käytän myös korujani, niitä arvokkaimpia. En säästele enää mitään pidettäväksi “sitten joskus juhlilla”.

Usein kuulen puhetta siitä, ettei aika anna periksi elämänmuutokselle.

Haluaisit vaikka opetella kokkaamaan jotain vegaanista tai leipomaan gluteenitonta, mutta aika… Seuraava kirpaisee itseänikin, mutta olen löytänyt reseptin ajan lisääntymiseen:

TV POIS. SOME POIS. Mielellään ihan kokonaan. Tee mitä rakastat! Nyhdä se tunti itsellesi jostain, yhä uudestaan ja uudestaan.

unelmaelämä, nainen ja kukat

Unelmaelämä vaatii joidenkin asioiden lisäämistä

Itse opiskelen, koska se lisää onnellisuuttani ja vastaa sisäisen ääneni pyyntöön. Venyttelen, koska en halua olla super-jäykkä ja havahduin siihen, että valintoja täytyy tehdä. Teen ruokaa esim. pilkkomalla paljon vihanneksia. Vaikka se vie aikaani, se kuuluu unelmaelämääni. Näin muutamia mainitakseni.

Joitakin asioita varten elämäni taas on liian lyhyt. En ehdi värjätä tai laittaa hiuksiani, se on kuin aika ja raha valuisi viemäriin. (Jollekin juuri tämä taas on tärkeää, ja jokin muu ei.) Toisaalta haaveillussa unelma-elämässäni minulla on varaa käydä säännöllisesti esim. kasvohoidoissa ja hieronnassa. En ole ihan vielä saavuttanut tätä pistettä, mutta tavoittelen sitä kohti. Pyrin elämään kohti unelmiani, ja juuri tämä on minulle unelmaelämää. Unelmaelämäni ei ala vasta, kun saavutan tavoitteeni, vaan jo silloin kun jaksan tavoitella.

Joissain asioissa yhä lykkään aloitusta ja huokaan: ehkä vielä jonain päivänä. Olen esim. ajatellut tehdä kaura&siemenleipää itse reseptejä testaillen, istuttaa enemmän kasveja ja tehdä joka päivä aloe-smoothien. Näin muutamia mainitakseni. Mutta muu oma aika, elämä ja välillä myös se pahuksen some on vienyt tämän ajan. Aloe-smoothie on valmistunut tosin jo 3 kertaa. Se on paljon enemmän kuin nolla. Vaikka muutos on hidas, on suunta oikea. Tiedän sen siitä, että se ilahduttaa.

Unelmaelämä on napattava käsiin jo tänään, jos sen haluaa tavoittaa. Muuten päivät vierivät, eikä oikeaa aikaa koskaan tule.

Mitä asioita sinä haluaisit aloittaa, kokeilla tai saada aikaiseksi? (Kerro se minulle FB:ssa!) Mitä muutoksia sisimpäsi kaipaa? Entä jos sanoisit unelmaelämällesi kyllä ja vain aloittaisit?

riikka

P.S. Inspiroivien blogien lukeminen on eri asia kuin some (väitän itselleni). Inspiroivien blogien lukeminen vastaa jopa kiinnostavien kirjojen lukemista, mikä kuuluu itsensä kehittämiseen. Joskus tosin huomaan, että olen päätynyt johonkin ei-niin-inspiroivaan blogiin vain “tirkistelemään” toisen elämää, lukemaan ulkonäköasioita tms. ja tämä on itselleni pahinta mahdollista ajanhukkaa!

Taidejulisteet tarjoaa Pieni Taidetehdas!

taidejulisteet

Lue myös: Esiintymisjännitys on taakka, josta voi parantua-3 askelta

Tykkää tai jaa: