Riikka

Moikka!

Mukavaa kun olet täällä. Olen Riikka Lauanne, taiteilija, kirjoittaja ja taideterapeutti (hahmoterapia, gestalt). Lisäksi olen positiivisen psykologian maisteri. Taideterapian avulla olen päässyt työstämään henkilökohtaisia kokemuksiani sekä löytänyt konkreettisia ratkaisuja elämäni kysymyksiin. Haluankin tarjota tämän metodin sydämestäni myös sinun käyttöösi. Kokonaisvaltainen hyvinvointi on erityisen lähellä sydäntäni, mikä huokuu blogikirjoituksistani. Kirjoitan myös ihanan Hidasta Elämää-yhteisön riveissä. Kirjoituksiani inspiroi tietoisuustaidot, henkisyys sekä maaginen elämän rikkaus.

Rakastan kukkia, lintuja, jalokiviä, sadetta, kynttilöitä, tunnelmia ja tähtitaivaita. Ja huumoria! Elämääni rikastuttavat äitiys ja eläimet, meditaatio, puutarhanhoito sekä kaikenlainen luovuus, sisustus ja tuunaaminen (kun vaan ehdin). Maalauksessa ja elämässä tyylisuuntaukseni on värikkyys, runsaus ja valoisuus.

Koen elämän olevan paljon taianomaisempaa kuin miltä se päällisin puolin näyttää. Monet asiat haluavat näyttäytyä meille, jos vain annamme sen tapahtua emmekä pidä itseämme liian kiireisinä elämän kiemuroissa. Pyrin pysähtymään säännöllisesti ja kuulemaan sisäisen ääneni. Tukeudun intuitioni voimaan ja opettelen luottamaan siihen entistä paremmin.

Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi sivuilleni! Toivon, että löydät täältä jotain itsellesi.

❤️ ❤️ ❤️

Riikka

Julkaistut teokset:

Nainen - Viisi heijastumaa

NAINEN, VIISI HEIJASTUMAA
Runoantologia (2019, Mediapinta Oy.) Tekijät: R. Lauanne, J. Koskinen, M. Svanberg, L. Fischer ja M. Palin.

Nainen – Viisi heijastumaa on viiden naisen runoantologia, jonka sivuilla vuorottelevat moninaiset tunteet, hetket ja ja oivallukset. Runoilijat Lauanne, Koskinen, Svanberg, Fischer ja Palin luovat kukin yksilöllistä heijastumaansa Naisesta. Runot ovat tuskaisia, voimaannuttavia, rohkeita ja haikeitakin. Sivu kerrallaan erilaiset heijastumat maalaavat aitoa elämän lämpöä ja mielenkiintoisia lähestymiskulmia ikiaikaisesti kiehtovaan aiheeseen.

Olet fenix
Eikä kullan kimallus, ei vetten heijastus
Ei mikään kauniimpaa kuin tuhka siivissäsi
Syvä katseesi, joka on nähnyt elämän.

riikka-raiteillaan

RAITEILLAAN
Runokokoelma

Sinusta peilaan itseäni. Sinulle voin olla etelä tai pohjoinen. Kova tai pehmeä. Ja tietenkin haluan olla pehmeä paketti. Pehmis ilman pahvinmakuista tötteröä. Pyhimys ilman pimeää puolta. Vain sinun ansiostasi saan kokea ihmisyyden erheet.

Elämä on matka. Se edellyttää jatkuvaa irtipäästämistä menneestä ja rohkeutta kohdata uusi, tuntematon. Raiteillaan on Riikka Lauanteen kolmas runokokoelma. Elämän matka alkuineen ja loppuineen on katkeamaton virta hetkittäisiä kokemuksia. Runoissaan Lauanne tarttuu näihin maisemiin niin, että hetkeksi muu katoaa. Nimensä mukaisesti Raiteillaan henkii positiiviista, voimaannuttavaa tunnelmaa: Kaikki on oikein. Pienet oivallukset, vakavuus ja kepeys vuorottelevat luontevasti kirjan sivuilla. Juuri näistä aineksista koostuu itse elämä.

riikka-vova

VOVA
Kouluikäisten lasten kiusaamisenvastainen romaani, Vova, on KiVa-koulujen lukusuosituslistalla.

Vova on pieni Antarktiksella asuva pingviininpoikanen. Vovaa kiusataan, eikä elämä ole helppoa. Kun mitta vihdoin täyttyy, päättää Vova ottaa räpylät alleen. Samalla pyörähtää liikkeelle hänen elämänsä seikkailu. Mikä on tuo satumainen viidakko keskellä loputtomia lumikenttiä? Uusien ystävien opastaessa Vovaa eteenpäin polullaan saavat asiat uuden ulottuvuuden. Löytääkö Vova takaisin kotiin? Ja ennen kaikkea: onko hän valmis palaamaan?
Vova on sympaattinen kertomus kiusaamisen voittamisesta, rohkeudesta ja siitä kuinka kaikki on mahdollista.

riikka-siivet

SIIVET
Runokokoelma

Kuutamolla

KUUTAMOLLA
Runokokoelma