Sumu käärii ihmisen rullalle ja pysäyttää hetkeen. Runon läpivalaisu: Sumu

sumu

Sumu

Kaupunki lepää sumun alla

Arki-iltapäivä pysähtyy

Se on portti toisiin hetkiin

Sunnuntaisiin unelmiin

Kaikki vain on

Sumun alla tiukassa paketissa

Kioskinpitäjän vaisu tervehdys

Tapahtumat tuskin tapahtuvat

Kuinka hitaasti savu leijaileekaan piipusta

Sen aikana ehtisi juosta kauas

Nauraa, hyppiä

Kertoa koko elämäntarinan

Mutta sumu ei anna

Se laittaa pysähtymään

Tuntemaan itsessä kaupungin ja ihmiset

Tuntemaan hetken ilman sanoja

.

Runossa sumu on tietynlainen pysähtyneisyyden tila, jossa asiat menettävät henkilökohtaisen merkityksen. Kaikki vain on.

Voisit tehdä niin paljon, ja nyt kuitenkin olet vain tässä ja havainnoit tätä hetkeä. Tämä hetki tuntuu satumaiselta. Aika pysähtyy ja tapahtumat etenevät hidastettuna. Kellon raksutus. Sumu. Oven avautuminen ja tietty odotettu kaava. Katsot elokuvaa, joka on totta. Kuinka monia tarinoita jokaisesta yksityiskohdasta voisikaan versota!

Yhtä hyvin voisit olla lumihuippuisilla vuorilla, avaamassa juuri termoskannua kävelyn puolivälissä, hiekkaa kengänpohjissa. Mutta et ole. Sinulla voisi olla valtavasti kerrottavaa, joka vaatii päästä ulos. Mutta ei ole. Mielesi on tyhjä. Et voi samanaikaisesti ilmaista ja ottaa vastaan, ja juuri nyt olet ajautunut omituiseen tilaan, jossa havainnoit enemmän kuin luulisi olevan mahdollista. Tunnet itsessäsi ihmiset ja kaupungin. Tunnet menneisyyden, toiveet, surut ja haaveet. Voit vain pidellä sitä kaikkea. Sisimpääsi laskeutuu uusi ymmärrys ja myötätunto.

Eikä sinua itseäsi ole. Ei sellaisena, kuin olet tottunut.

Sumu

.

Lue myös: Tarinat, joita kerromme itsellemme

.

Kirjoitin Raiteillaan- Runokokoelmaa suurien muutosten aikaan. Raiteillaan kertoo vapaudesta ja vapautumisesta. Vanhasta irtipäästämisestä ja matkasta uuteen. Kirjaimellisesti juna (ja ihminen) voi olla raiteillaan ja onnellinen, kun se on matkalla haluamaansa suuntaan. Oikean suunnan löytäminen ei kuitenkaan ole aina täysin yksinkertaista. Joskus tämän pisteen saavuttaminen vaatii jopa totaalisen irtioton, ja pelkojen kohtaamisen, josta kertookin mm. kokoelman runo “Raiteiltaan”.

Jos et ole vielä lukenut Raiteillaan-kokoelmaa, saat sen nyt alennettuun hintaan verkkokaupastani! 20€ 15€ sis toimitus Suomeen.

raiteillaan-runokokoelma
Raiteillaan 20€ 15€ sis toimitus Suomeen.

Seuraava minulta julkaistava runokokoelma tulee olemaan mahtava viiden runoilijanaisen antologia Nainen, Viisi heijastumaa. Olemme kirjoittaneet kokoelmaa pitkään ja odotan sen valmistumista innolla!! ❤️❤️❤️

.

Taidejulisteet ja -postikortit verkkokaupastani!

Tykkää tai jaa: