Minulla on oikeus olla onnellinen, vaikka muut eivät olisi

onnellinen

Tämä lause on pysäyttänyt minut jo muutaman kerran. Oikeus olla onnellinen.

Eihän kukaan ole koko ajan jotain, ihmismieli on monipuolinen. Mutta silti. Olemme onnellisia joko enemmän tai vähemmän – siinä on kiistämätön ero.

Oikeus olla onnellinen, ja tulla onnellisemmaksi, vaikka muut olisivat onnettomia. Se on itselleni ehkä se kaikkein vaikein pala.

Onnellinen itsenäni, sellaisenani. Yksin. Osaanko ajatella, että ansaitsen olla onnellinen juuri näin, juuri nyt? Toisin sanoen, osaanko ottaa kaiken sen onnen vastaan, joka on täällä minua varten? Vai olenko vahingossa sitonut onnellisuuteni näkymättömin köysin erilaisiin asioihin? Kuten menneisyyteeni tai toisten ihmisten onnellisuuteen.

onnellinen kukkiva puu

Olet universumi

Jokainen ihminen on oma universuminsa. Ympärillämme pyörii värähtelymme luomia ja sitä vastaavia ihmisiä ja asioita. Voimme saavuttaa juuri sen verran kuin uskomme voivamme saavuttaa. Jos ajattelemme, että voimme olla vain puolittain onnellisia koska sitä ja tätä, luomme itsellemme lasikaton. Maksimimme on puolitangossa. Kuin suruliputus.

Asetusten muuttaminen tapahtuu huomaamalla omat ajatukset, jotka pulppuavat automaationa. Joskus ne ovat kivuliaita. Kenties jäimme paitsi jostakin lapsina, minkä vuoksi ajattelemme ansaitsevamme aina vähemmän kuin joku muu. Tai ehkä kadumme tekojamme menneisyydessä ja rankaisemme itseämme tyytymällä puolivillaiseen. Tällaiset uskomukset eivät katoa itsestään – ne täytyy aina korvata uudella, paremmalla uskomuksella.

Nyt ymmärrän, ettei onnellisuuteni raja ole siellä, mistä tulen ja minkä olen oppinut, kokenut ja luullut maksimiksi. Maksimini on laajentunut paljon viimeisten viiden vuoden aikana, jopa moninkertaistunut. Mutta jos kuvittelen tietäväni vihdoin maksimaalisen onnen määrän, lasikatto muodostuu siihen kohtaan.

Ei kiitos, valitsen ennemmin jatkaa eteenpäin, tutkien ja tunnustellen!

onnellinen, kukka

Oikeus olla onnellinen

Koen onnellisuuden olevan rauhaa, inspiraatiota, iloa, merkitystä ja kaikenlaista elämän runsautta.

Jokaisella on oikeus olla onnellinen, mutta itsestään se ei tule kenellekään: Onnellisuuden vapauttamiseksi on hyväksyttävä hyvin paljon asioita. Jopa niin, että lopulta elämä vain on, emmekä voi sille yhtään mitään. Ihmiset ovat mitä ovat, asiat ovat mitä ovat. Ja kuitenkin, jäljelle jää vapaus elää omaa elämäämme.

Uskon, että vaikutamme elämäämme joka hetki paljon enemmän kuin tiedämmekään. Juuri siksi Minulla on oikeus olla onnellinen on erittäin kiinnostava mantra.

Kokeilen sitä heti tänään.

riikka

P.S. Teen ajoittain opiskelun ja työn ohessa selvänäköisiä tulkintoja ja kaukoparannusta. Kesto on hoito 40min + kirjallinen tulkinta 40 min. Jos olet hoitoa vailla, ota yhteyttä lauanne.riikka(at)gmail.com . Tällä palvelulla ei ole hintaa, voit antaa vastalahjan ihan sen mukaan mitä koet saaneesi ❤️

Seuraa Atlantinlootuksen uusimpia kuulumisia tykkäämällä sivusta Facebookissa!

Sinua saattaa myös kiinnostaa:

Hyvyys ja kiltteys voi olla salakavala tie helvettiin

Matka kohti parempaa päätöstentekoa – osaatko kuunnella sisäisiä merkkejä?

Tykkää tai jaa: