Olet itse “ympäristö”, joka voi saada sinut sairastumaan tai parantumaan

ympäristö joogi

HUOM. Atlantinlootus on tullut tiensä päähän ja poistuu pian! Tervetuloa seuraamaan kirjoituksiani osoitteeseen https://flowwolf.fi (laitathan muistiin 😉 ) Löydyn myös instagramista: Elämää Teneriffalla sekä Tietoinen elämä & sensuaalinen naiseus Ja Facesta: https://www.facebook.com/flowwolf.fi

“Et voi parantua samassa ympäristössä kuin jossa sairastuit.” Törmäsin tähän jo tutuksi käyneeseen lauseeseen hiljattain. Loistava lause, totta kai. Muttei kuitenkaan täysin ongelmaton.

Kyseinen lause tukee nimittäin sitä, että katsomme vain ulospäin. Muutamme ympäristöämme suotuisaksi ja paranemista edistäväksi. Laitamme “pahaa” pois ja tuomme “hyvää” tilalle. Se on hyvä alku, mutta harvoin riittävä, kun puhutaan todellisesta parantumisesta. Siis sellaisesta ihmeen kaltaisesta, jota moni janoaa, mutta harva tavoittaa.

Emme tavoita ihmeen kaltaisia asioita, koska näemme maailman totutulla tavalla ja suuntaamme katseemme ulospäin, kuten olemme aina tehneet.

Kuitenkin täysi muutos on koko ajan mahdollista, kun katsomme sisäänpäin. Riittävästi, ei vain kerran tai pari. Kun näemme läpikotaisesti sen ympäristön, jossa mielemme velloo, boottaus tulee mahdolliseksi.

ympäristö lootus

Totuus punnitaan

Alitajunta on siitä vaikea juttu, ettei se olisi alitajuntaa, mikäli tietäisimme, mitä siellä on. Silloin se olisi tietoista tajuntaamme. On arveltu, että alitajunta ohjaa meitä yli 90%sti. Uskon sen. Jos sinussa on arvottomuutta, et edes tavoittele arvokkaita asioita. Sanot haluavasi arvostavaa seuraa, muttet muuta mitään ja pyörit yhä ala-arvoisessa seurassa. Jos uskot jonkin olevan pelottavaa tai vaikeaa, et edes kokeile, vaikka “haluaisit”. Ja toisaalta, jos uskot asioiden olevan mahdollisia, voit saavuttaa vaikka mitä.

Saatat kokea näennäistä vapautta sanomalla, ettet haluaisi jotain vaikean tuntuista asiaa, mutta totuutta ei punnita siten. Helpoin tapa punnita totuutta on kysyä itseltään, mitä haluaisi jos kaikki olisi mahdollista. Eikä mikään estäisi.

Mitä sinä haluaisit silloin? Sen jälkeen poista ajatukset ja lauseet, jotka alkavat sanalla mutta.

Vaikka alitajunta on tiedostamatonta, sen osia voi nostaa pintaan, jolloin ne muuttuvat tiedostetuksi. Ei koskaan kokonaan ja kerralla, mutta pala palalta. Tähän avuksi on hiljentyminen ja meditaatio. Jotta huomaisimme sen, mikä normaalisti jää huomaamatta.

Olet ympäristö, joka vaikuttaa sinuun päivittäin

Elämme oman itsemme sisällä. Vaikka ulkomaailman vaikutus meihin on valtava, olemme itse se kaikkein lähin ja lakkaamattomin ympäristö, joka elämäämme määrittelee ja ohjaa. Omat (tietoiset sekä alitajuiset) uskomuksemme saattavat pitää meidät sairaana – tai toisaalta parantaa meidät muuttuessaan positiivisiksi, parantaviksi, nostattaviksi jne.

Keho ja mieli ovat yhtä ja samaa jatkumoa. Kun mielessä on tuskaa, on mahdotonta, ettei se tavalla tai toisella siirtyisi kehoon. Onnellisuus on vahvasti yhteyksissä hyvinvointiin ja terveyteen. Onneksi sitä tutkitaan jatkuvasti lisää mm. positiivisen psykologian alalla, jottei tärkeä totuus olisi esillä enää pelkän mutu- tai huuhaa-leiman alaisena.

Ympäristö valkoinen hevonen

Ulkoinen ympäristö

On tietenkin totta, että kun haluamme parantua, ulkomaailman on sitä tuettava. Ihmisten, valintojen, elämäntilanteen jne. Mutta yksistään se ei aina riitä. (Ja silloin me turhaudumme ja luulemme kaiken olevan sattumaa ja ettei mikään koskaan voisi riittää!) Saatamme kantaa negatiivisuutta ja rakkaudettomuutta itsessämme. Kuin virusta, joka täytyy saada inaktivoitua.

Olemme itse itsemme portinvartijoita sitä huomaamatta. Jossain vaiheessa opimme laittamaan rajamme, mutta se ei riitä. Muutamme muualle, kenties paratiisisaarelle ja kannamme yhä ongelmaa mukanamme. Sisäisen rakkauden on laajennuttava niin, että uskomme olevamme kaiken hyvän arvoisia. Vanhojen (alitajuisten) luulojen huonommuudesta on väistyttävä. Meidän on hyväksyttävä se totuus, että olemme maailman arvokkain timantti.

Kirjoittaisin tähän henkilökohtaisia asioita ja oivalluksiani, mutten voi, sillä ne liittyvät muihin ihmisiin ja lapsuudessa tehtyihin tulkintoihin. Joku teki jotain ja minä luulin olevani siksi täysin arvoton. Heittiö, jolla ei ollut väliä. Se riittää, lopun voit kuvitella (ja olen varma, että kuvitelmasi ovat villimpiä kuin totuus!). Sillä ei se teko itsessään, vaan se kokemus. Syvä ja satuttava.

Maailman virheellisin tulkinta siitä, kuka minä olen.

t. Timantti

Riikka

Olen huhtikuun aikana aloittamassa taideterapiasessioita virtuaalisesti etätapaamisina. Jos olet kiinnostunut asiakkuudesta kanssani, nakkaa e-mailia: lauanne.riikka(at)gmail.com Session hinta on 75,- ja kesto 1h 15 min.

uniikkirunot

Tiesitkö, että minulta voit myös tilata oman uniikin runon? Runo voi kanavoitua itsellesi tähän hetkeen tai vaikkapa lahjaksi läheiselle. Myös muistorunot. Runo voi sisältää haluamiasi asioita tai syntyä täysin vapaalta pohjalta. Hinta 49,- Tilaus: lauanne.riikka(at)gmail.com Klikkaa tästä lukemaan runojani.

Joko seuraat Atlantinlootusta Facebookissa ja Instagramissa?

Tykkää tai jaa: