Kiitos poliisit, kiitos kukkakauppiaat, kiitos yrittäjät

kiitos

Kiitos poliisit.

Teidän ansioistanne minun ei tarvitse olla varuillani tai turvaton. Suurin osa roistoista on telkien takana tai pelkää sinne joutuvansa eikä siksi uskalla rötöstellä miten vain. Pelkkä olemassaolonne luo elämääni rauhaa, koska tiedän, että voin tarvittessa soittaa teille. En itse haluaisi hoitaa poliisin virkaa, joten kiitos erittäin paljon, että toimitte tuossa tärkeässä työssä ja pidätte turvallisuudesta ja järjestyksestä huolta.

 

Kiitos kukkakauppiaat.

Ilahdutatte niin monen elämää tuomalla pienen palan väriä ja eloisuutta keskelle talvipakkasta. Teette työtä, joka mahdollistaa kukkien saamisen. Eikä miten tahansa, vaan kauniisti aseteltuna, ilahduttavana, hyväntuoksuisena pukettina! Kuinka moni onkaan ilmaissut rakkautensa teidän avullanne! Minäkin tahdon ilahduttaa ihmisiä, mutta vaikka yrittäisin kaikkeni, eivät käteni tai aikani riittäisi niin laajalle kuin mitä teidän työnne tekee. Kiitos, että teette tätä ilahduttavaa työtä!

 

kiitos

 

Kiitän teitä, kaikki muutkin yrittäjät.

Kiitos etenkin te, jotka palkkaatte henkilökuntaa ettekä lannistu verojen ja maksujen suhteen. Minä sanon sen nyt äänen: jos omalla pikku yrityksellänne on varaa palkata henkilökuntaa, se ei ainostaan tarkoita, että parannatte Suomen työllisyyttä, vaan myös sitä, että bisneksenne ja liikeideanne on erittäin hyvä! Milloin viimeksi olette skoolanneet itsellenne? Minä taiteilijana ja taidejulistekauppiaana vain ihmettelen, mistä saisin asiakkaita. Kiitos, että tuotatte verorahoja ja mahdollistatte työllänne useamman ihmisen toimeentulon. Samalla näytätte suuntaa ja esimerkkiä monille yrittäjyydestä kiinnostuneille. Teidänlaisianne esikuvia tarvitaan.

 

Kiitos papit.

Vaikken kuulu yhteenkään uskontokuntaan, koen henkisyyden ja hengellisyyden olevan erittäin iso osa ihmisyyttä. Näillä asioilla ei ole yhtä nimeä, teillä on oma tapanne sanoittaa niitä. Vaikken ole kanssanne kaikesta samaa mieltä, tiedän kuitenkin yhden asian. Te kuuntelette ihmisiä. Te otatte huomioon vähäosaiset. Te ette tuomitse saati kysy ihmisen taustaa. Te papit joudutte kohtaamaan työssänne itseänne ja siinä sivussa hyvin monenlaista elämäntarinaa. Teillä on kärsivällisyyttä, auttamisentahtoa ja samastumisen iloa ja surua loputtomiin. Monelle olette se ainoa, viimeinen oljenkorsi. Kiitos.

 

Kiitän teitä, lääkärit.

Teette tärkeää työtä. Teitä tulee kritisoitua mielessään helposti, kun potilaana on tullut perehdyttyä syvemmin yhteen aihealueeseen ja luettua englanninkielisiä tutkimustuloksia jne. Sanottakoon se suoraan: joskus potilas tietää jostain asiasta enemmän kuin te. Se ei kuitenkaan tarkoita, että hän tietäisi läheskään yhtä paljon koko lääketieteestä. Juuri tämä kokonaistieto on tärkeää. Te lääkärit olette opiskelleet vuosikausia hahmottaaksenne “kaiken mahdollisen ja mahdottoman”. Juuri teidän ansioistanne on ratkennut ja lääkitty moni sairaus, jota ilman teitä ei kukaan osaisi diagnosoida. Intuitionne tutkimuksista ja hoidosta on yleensä erittäin hyvä. Ette voi ehtiä perehtyä joka aspektin uusimpiin kuulumisiin, ja silti monesti olette sitäkin. Kiitos, siitä että välillä yllätätte positiivisesti. Ja siitä, että toisinaan olette rentoja ja huumorintajuisia. Kiitän siitä, että ymmärrätte entistä paremmin psyyken ja fysiikan yhteyden. Yhdessä kommunikoiden voimme luoda suurta kuvaa ja siltaa ääripäiden välille. Kiitos!

 

kiitos

 

Kiitos sinulle.

Kiitos kun luit tämän blogikirjoituksen. Halaun kiittää sinua, että katselet maailmaa positiivisin silmin ja löydät hyviä ja kauniita asioita. Kiitos, että olet tunteva ihminen. Kiitos älykkyydestäsi. On upeaa, että olet juuri sinä, elät omaa täyttä elämääsi iloineen ja haasteineen. Sinun ansioistasi minun ei tarvitse huolehtia kaikista maailman asioista. Minulle jää jäljelle vain Riikka Lauanteen elämä. Tila, jonka yritän täyttää parhaani mukaan. Kiitos teille kaikille, jotka toimitte eri ammateissa, eläkeläisinä tai opiskelijoina. Kiitos työttömille, jotka eivät luovuta. Ja luovuttaneille, jotka kuitenkin vielä löytävät elämässä valojuovan, jota seurata. Sinun visiosi maailmasta on tärkeä. Sinä olet tärkeä. Mikään ei ole samantekevää. Toivon, että tunnet sen, sillä se on totta.

 

P.S. Hakukoneoptimointi herjaa, että sana Kiitos toistuu liian monta kertaa. “Älä ylioptimoi”. Mitä vielä! 😀

P.P.S. Kiitos erittäin paljon, jos klikkaat verkkokauppaani katsomaan taidejulisteita, taidepostikortteja ja runokirjoja ja annat vaikka palautetta näkemästäsi täällä kommenteissa tai facebookissa. Olisin erittäin otettu!

 

postikortti
Postikortti, Harmony. Klikkaa kuvaa!

 

Lue myös pohdintani Hyvä itsetunto kuuluu kaikille.

Lue myös itsensä hyväksymiseen liittyvä kirjoitukseni Ihminen, jota vihaan kaikkein eniten

 

Runot kokoelmasta Raiteillaan (Mediapinta 2017):

 

Höyhen ikkunassa

 

Nyt vain ihmettelen

Kuinka elävä voi herätä eloon, uudelleen

Ihokarvoja myöten

Kuin höyhen ikkunassa

Miten se siihen jäi?

Pieneksi ikuisuudeksi

Ja yhtäkkiä se irtoaa, lentää kauas pois

Murtaa ajan kirkkaan koronan

Ei väkivalloin vaan selviönä

Kiteytyneet muistot sulattaa

Kuplat puhkaisee

Lammikoita iloisesti loiskuttaa

Ei anna enää nukahtaa

 

 

Ikkunat

 

Sinun tauluihisi mahtuu

Aina aurinko tai kuu

Tietenkin vettä

Vuoria, kauneutta

Herkkyyttä, utua

Ei se ole realistista

Itse täydellisyys joka ikkunassa

Kutsun niitä ikkunoiksi

Katseeni painautuessa syvälle lasin läpi

Uin ihanteellisiin maailmoihisi

Ja kun ymmärrän, kuinka olit oivaltanut

En ymmärrä

Kuinka huolesi saattoivat olla niin maalliset

 

 

Korppi

 

Oletko valmis ottamaan korpin syliisi?

Se nimittäin puhuu sinulle

Kertoo totuuden itsestäsi

Jota pelkäät

Mainio lemmikki

Parempi kuin terapeutti

Sen kanssa aika unohtuu

Värit tulevat selkeämmiksi, suorastaan syttyvät

Et koskaan tiennyt, että taivas on täynnä tulta

Jalkojesi alla sammalta

Tässä on hyvä olla, ei missään muualla

Ei ole muuta

Korpit ovat viisaita olentoja

Itsekkäitä, uhmakkaita

Viisaita

 

Tykkää tai jaa: